Tovább a fő tartalomhoz
Hogyan tudok regisztrálni és milyen adatokat szükséges megadnom?

Amennyiben még nem rendelkezik felhasználóval, abban az esetben lépjen a fő oldalra (vagy kattintson ide), majd itt a jobb felső sarokban található "Bejelentkezés vagy regisztráció" opcióra kattintson. Ezen oldal alján tud regisztrálni a "Regisztráció" gombra kattintva. Itt először el kell fogadnia az "Adatkezelési tájékoztatót" (kötelező elfogadni a regisztrációhoz), majd a következő oldalon kell megadnia a regisztrációhoz szükséges adatait.

Kötelező adatok: felhasználónév, jelszó, e-mail cím, vezetéknév, keresztnév, képviselt cég neve / egyetem neve

Opcionális adatok: település, ország, képviselt cég / egyetem azonosító számának típusa, képviselt cég adószáma / Neptun kód

Importált / hozzáadott felhasználóként milyen teendőim vannak?

Minden importált felhasználó kap egy e-mailt, melyben megkapják a felhasználónevüket, illetve az ideiglenes jelszót (első bejelentkezés alkalmával meg kell változtatni). Ebben az üzenetben található egy bejelentkezési link, mely a főoldalra navigál. Ezen az oldalon kell bejelentkezni a levélben található felhasználónévvel, illetve ideiglenes jelszóval.

Hogyan és hol tudok bejelentkezni?

Bejelentkezéshez lépjen először a főoldalra (vagy kattintson ide), majd itt a jobb felső sarokban található "Bejelentkezés vagy regisztráció" opcióra kattintson. Ezen az oldalon tud bejelentkezni a regisztráció alkalmával megadott adataival, amennyiben importált felhasználóként próbál belépni, akkor az e-mailben kapott felhasználónévvel próbáljon belépni.

Elfelejtettem a jelszavam / felhasználónevem!

Amennyiben elfelejtette jelszavát vagy felhasználónevét, abban az esetben lépjen a főoldalra (vagy kattintson ide), majd itt a jobb felső sarokban található "Bejelentkezés vagy regisztráció" opcióra kattintson. Ezen az oldalon a bejelentkezés találja az "Elfelejtette jelszavát?" opciót, kattintson erre. Itt két lehetősége lesz: Megadja a felhasználónevét és amennyiben létezik ilyen felhasználónév, akkor a hozzátartozó e-mail címre elküldi a rendszer a jelszó visszaállításához szükséges teendőket. Amennyiben nem emlékszik felhasználónevére, akkor megadhatja e-mail címét is. Ha létezik ilyen e-mail cím, akkor elküldi a rendszer a jelszó visszaállításához szükséges teendőket (ebben a levélben benne lesz a felhasználóneve is).

Hol érem el és hol tudom módosítani az adataimat?

Miután bejelentkezett, kattintson a jobb felső sarokban található felhasználói profilképére (a nagyító ikon alatt), majd a megjelenő menüben menjen rá a "Profil" opcióra. Ezen az oldalon nyissa le az első legördülő menüt ("Felhasználó adatai"), majd az első opcióra ("Profil szerkesztése", piros betűkkel) kattintva tudja módosítani adatait.

Milyen adatokat tudok módosítani?

Itt több lehetősége is lesz azokon túl, amiket regisztrációkor megadott. A következő adatait tudja módosítani: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, település, ország, leírás, felhasználói kép, érdeklődési kör, képviselt cég neve / egyetem neve, azonosító szám típusa, képviselt cég adószáma / Neptun kód, hírlevélre való feliratkozás.

Hogyan tudok jelentkezni a képzésre?

Képzésre való jelentkezéshez először jelentkezzen be a felhasználói profiljába. A felső menüsorban találja a "Képzési tájékoztatók" opciót, erre kattintva bejön az oldalon található összes képzés. Felül találja a képzéseinket kategóriákba sorolva, illetve alatta az összes kurzusunkat egyesével. Amennyiben jelentkezni szeretne az egyikre, kattintson rá a képzés nevére vagy a képzés képére. Az itt megjelenő oldalon a "Jelentkezés a kurzusra" gombra kattintva tud jelentkezni a képzésre.

Hogyan tudom elérni a tananyagot?

Amennyiben felvette valamelyik képzésünket, akkor azt a továbbikban a "Képzéseim" oldalon találja meg a felső menüsorban. A képzés elindításához kattintson rá a képzés nevére, majd miután belépett a kurzus főoldalára az első lenyíló menüben találja az első tananyagot.

Hogyan tudom elindítani a tananyagot?

Tananyag elindításához lépjen be a képzésbe, majd a lenyíló menükben találja a tananyagokat (melyeket később, akár többször is megnyithat), a tananyag nevére kattintva már kezdheti is az olvasást vagy a videó(k) megtekintését.

Hogyan tudok haladni / lapozni a tananyagban?

Miután megnyitotta a tananyagot felül látni fogja a tartalomjegyzéket, melyet lenyitva tud navigálni az oldalak között. Amennyiben végzett egy oldal olvasásával, abban az esetben az oldal alján találhatóak a navigálást segítő nyilak, melyekkel előre és hátra tud menni. Amikor végzett az adott tananyag elolvasásával, akkor az oldal tetején található a „Tananyag bezárása” gomb, melyre rákattintva visszajut a képzés főoldalára és folytathatja a következő tananyaggal.

Hogyan tudok a következő tananyagrészre / leckére lépni?

A tananyag elolvasása után az oldal tetején található a „Tananyag bezárása” gombra kattintva tud visszajutni a képzés főoldalára. Amennyiben a tananyaghoz tartozó teszttel végzett, akkor az oldalon megjelenik egy táblázat, mely tartalmazza a kitöltés idejét, elért pontszámot, illetve a megjegyzést. A teszt sikeres teljesítése esetén a megjegyzésben megjelenik a következő tananyag linkje, amennyiben sikertelen lett a teszt, akkor nem tudja elindítani a következő tananyagot, amíg nem lesz sikeres a teszt.

Hogyan tudom folytatni a tanulást, ha kiléptem a tananyagból?

A kurzusból való kilépés nem jelent problémát, a rendszer automatikusan elmenti, hogy melyik tevékenység volt az utolsó amit elvégzett és onnan folytathatja ahonnan abbahagyta. Amennyiben tananyagnál tartott, vissza kell mennie a kurzusba (melyet megtalál a menüsor „Képzéseim” részben), majd a megfelelő tananyagra kattintva folytathatja is a tanulást. Abban az esetben, ha tesztet hagyott félbe, akkor a tesztre való navigálás után a rendszer felajánlja a lehetőséget, hogy folytassa a megkezdett munkát, illetve a korábbi próbálkozásait is automatikusan menti az oldal.

Hol tudom megnézni a tesztkitöltési eredményeimet?

Ehhez be kell lépnie a képzésbe, ahol a teszt található. Belépés után a felső menüsorban található „Képzéseim” fülön keresse meg a megfelelő képzést. Miután belépett a kurzusba, keresse meg a tesztet és kattintson rá. A teszt leadása utáni két percben (attól számítva, hogy rányomott az ellenőrzés utáni leadás gombra) lehetősége van megtekinteni, hogy mely kérdések lettek jók, ezután már csak a pontszámot, illetve a hozzátartozó megjegyzést fogja látni (sikerült vagy nem sikerült).

Nem sikerült teljesítenem a tesztet, hogyan tudom újra kitölteni?

Abban az esetben, ha nem sikerült teljesítenie a tesztet, bármikor és bármennyiszer újra meg tudja próbálni. Miután leadta a tesztet és ellenőrizte a válaszai helyességét, az „Ellenőrzés befejezése” gombra kattintva az oldal visszanavigálja Önt a kezdőoldalra, ahol a „Teszt kitöltése újra” gombra kattintva meg is tudja próbálni újból.

Hogyan tudok kilépni a tesztből?

A tesztből többféle módon ki lehet lépni. Amennyiben később akarja befejezni, akkor nyugodtan be tudja zárni és később ugyanonnan tudja folytani, ahol bezárta. Amennyiben a tesztet be kívánja adni és újból megpróbálni, akkor a „Teszt befejezése” gombra kell kattintania (melyet megtalál az oldal tetején, illetve alján is), majd a teszt ellenőrzése után az „A teszt befejezése és a teszt beküldése” gombra kattintva be is tudja fejezni a tesztet. Miután ellenőrizte válaszait az „Ellenőrzés befejezése” gombra kattintva visszanvigálja Önt a kezdőoldalra és ezután el is tudja kezdeni újból.

Miért kell kitöltenem az Elégedettségi kérdőívet?

Az elégedettségi kérdőív kitöltése azt a célt szolgálja, hogy minél jobban figyelhessük felhasználóink igényeit, valamint visszajelzéseit és ezekhez alkalmazkodva fejleszthessük tovább az oldalunkat.

Hol találom az elvégzett tananyagról kiállított igazolásaimat?

Elvégzett tananyagairól való igazolásait belépés után a felső menüsorban található „Igazolások” fülön találja. Itt egy táblázatban összefoglalva láthatja az eddig megszerzetteket (Kurzus, Átvétel dátuma, Kód), melyeket akár le is tud ezen az oldalon tölteni.

Hogyan tölthetem le az igazolásomat?

Igazolásait az „Igazolások” oldalon tudja letölteni. A megfelelő sorban található letöltési ikonra kattintva le is tudja tölteni. Először egy külön oldalon megjelenik az igazolása, majd ezen az oldalon tudja külön letölteni, amennyiben kívánja.

Kihez fordulhatok, ha a tananyag használatával kapcsolatban hibát észlelek?

Amennyiben hibát talál a tananyagok használatával kapcsolatban, akkor az etananyag@hepa e-mail címen várjuk szíves megkeresését. Abban az esetben, ha bejelentkezett az oldalra a felső menüsorban található „Kapcsolat” oldalon is el tud érni minket. Itt a nevét, e-mail címét, valamint a levél szövegét kell megadnia.

Nem működik a jelszó emlékeztető, nem tudok belépni, kihez fordulhatok?

Ebben az esetben az etananyag@hepa e-mail címen várjuk szíves megkeresését és minél előbb igyekszünk megoldani a problémát.